Serveis de l’escola

bubbles

Servei d’ Orientació Psicopedagògic

El Departament d’ Orientació Psicopedagògic de l’ escola dona servei a tota la comunitat educativa, orientant el procés d’ aprenentatge dels alumnes, atenent la diversitat de l’ alumnat i proporcionant els recursos necessaris per a garantir una atenció personalitzada i adequada als ritmes de cada infant/jove. Per això treballem en xarxa i de manera multidisciplinar amb els diversos agents educatius que intervenen en cada cas.

Des de l’ escola creiem en el poder terapèutic que proporciona la música tant en l’ àmbit físic, psíquic com emocional de la persona. Per aquest motiu des del 2003 usem la musicoteràpia, la qual condueix a un benestar general que es tradueix en una millora del seu desenvolupament emocional, afectiu o social. La musicoteràpia ajuda al nen o nena amb problemes d’aprenentatge a assolir una sèrie d’objectius que s’expressen en una millora de la seva autoestima, disminució de l’ansietat, augment de l’autocontrol…

Llar d’infants
transport
bus2

Transport

L’escola disposa de servei de transport a:

  • Mataró
  • Argentona
  • Premià de Dalt
  • Vilassar de Dalt
  • Cabrils
  • Vilassar de Mar

Tots els viatges es realitzen amb un acompanyant/responsable de l’escola. Cada any estudiem la possibilitat d’ obrir parades a noves poblacions.

uniE807

Cuina pròpia

L’escola disposa d’un servei de menjador amb cuina pròpia. Els cuiners elaboren el menú del dia amb productes saludables i de proximitat amb un bon equilibri nutricional, una elaboració casolana i una bona qualitat de productes. Els alumnes en poden fer ús cada dia o bé en dies esporàdics. El personal d’aquest servei és format per personal docent del centre i per monitors de menjador.

L’objectiu principal que es pretén és vetllar per donar un bon servei tant a l’hora dels àpats, com abans i després d’aquests i educar les actituds personals i els hàbits alimentaris, de comportament i d’higiene en relació amb l’ alimentació dels nens.

Els menús, que estan revisats per una dietista, s’elaboren mensualment depenent dels productes estacionals de cada època de l’any i de les edats dels alumnes: oferim un menú pels nens i nenes de la Llar d’Infants, un pels d’Educació Infantili 1r i 2n de primària i un altre pels de 3r a 6è de primària. Els alumnes d’ESO poden triar entre dos propostes de 1r i 2n plat.

S’adequa el menú per aquells alumnes que pateixen alguna al·lèrgia o intolerància.

Els dies d’excursió el menú de pic-nic consisteix en macarrons i salsitxes o pollastre rebossat pels petits i dos entrepans amb pa del dia provinent de la fleca amb embotit i hamburguesa o salsitxes i una bossa de patates fregides pels grans. Ho completem amb un suc de fruita, una ampolla d’aigua i una compota de poma o pera.

Els nens de la Llar d’Infants i Educació Infantil reben diàriament un informe mitjançant l’agenda.

Les activitats que els nens de P4 a 4t d’ESO realitzen a l’espai del menjador busquen l’ampliació i l’educació del nen en disciplines que normalment no formen part del Currículum Escolar (jocs i tallers tradicionals, estudi, batucada, torneig de futbol a secundària …) i que permetin desconnectar de les tasques escolars. Els més petits –Llar d’Infants i P3- fan la migdiada.

Llar d’infants
uniE716

Permanències

Per tal d’ajudar les famílies a conciliar l’horari laboral i lectiu, l’escola posa a la seva disposició un servei de Permanències i d’Escola Oberta.

L’escola està oberta des de les 8h del matí fins les 19h de la tarda. Oferim permanències gratuïtes de 8:30h a 9h i de 17h a 17:30h.

landscape

escola d'estiu

La nostra escola d’estiu compren des del 26 de juny fins al 25 de juliol de 2023,  està pensada per alumnes de totes les etapes i és oberta a nens i nenes de fora de l’ escola.

Amb activitats lúdiques, esportives, artístiques, jocs d’aigua, anglès, sortides i excursions assegurem molta, molta diversió!

Els més petits ho passem d’allò més bé amb l’estiu a la Llar d’ infants (P0, P1 i P2): cada dia una activitat diferent: anglès, contes, plàstica, psicomotricitat i sens dubte molts jocs d’aigua!

  • Pels nens i nenes d’ Infantil (P3, P4 i P5) cada any partim d’un centre d’interès diferent (alguns exemples són els indis, un personatge que ens va presentant les diferents etapes de la Història, entre d’altres) per a treballar les diferents àrees d’aprenentatge, tot oferint activitats en anglès, sortides setmanals a la piscina municipal de Cabrera, excursions setmanals lúdiques i divertides, jocs, gimcanes, tallers, … acabem el dia feliços i ben esgotats!
  • Els més grans de Primària i ESO triem entre dos itineraris: L’ARTÍSTIC on cada setmana es prepararà una obra de teatre musical amb diversos estils i tècniques de ball diferents: modern-jazz, ballet clàssic, hip-hop, … o l’ESPORTIU amb futbol, bàsquet, competicions i tecnificació. Combinats amb excursions, sortides a la piscina de Cabrera o la platja  i una acampada molt especial a l’escola.