Extraescolars

Música

Música vinculada al Conservatori del Liceu

Primària

activitats extraescolars

L’alumnat de Primària té la possibilitat de seguir el programa d’instrument de Nivell Bàsic de les Escoles de Música del Conservatori del Liceu, en horari extraescolar de migdia, amb classes individuals de Piano, Guitarra i Violí impartides per professors del Conservatori. També pot realitzar tallers grupals de guitarra per nens i nenes de 1r i 2n.

A la finalització dels sis cursos, i havent superat totes les avaluacions del programa (exàmens d’instrument i llenguatge musical), les alumnes i els alumnes obtindran el Diploma de Nivell Bàsic del Conservatori del liceu i estaran preparats per continuar els estudis musicals al Conservatori Professional o començar el Nivell Avançat a l’escola.

Aprenem a tocar un instrument: lleure musical

Primària i ESO

S’ofereix la possibilitat de rebre classes de piano i/o guitarra. Impartides per professors qualificats, són en grups molt reduïts i en horari de migdia. Durant el curs es programen diferents audicions per viure l’experiència d’interpretar música amb públic en directe.

Idiomes

Oferim activitats extraescolars d’anglès i d’alemany en horari de migdia. Estan estructurades amb grups de nivell per facilitat l’aprenentatge i amb un màxim de 12 alumnes.

Anglès
activitats extraescolars

Estem vinculats amb el projecte Cambridge After Schools, que compta amb un seguiment, assessorament i formació dels nostres docents per Cambridge University Press.

Els alumnes que cursin el nivell del K.E.T., P.E.T. i F.C.E. es poden presentar als exàmens oficials per obtenir el certificat oficial.

Comptem amb la col·laboració d’auxiliars de conversa nadius, per estimular la competència comunicativa.

Els grups són reduïts amb un màxim de 12 alumnes per nivell.

Objectiu de les extraescolars en llengua anglesa és reforçar i ampliar els continguts que es treballen al llarg del curs escolar.

En el 1r Bloc es treballarà sobretot la destresa oral, tant de producció com de comprensió. (Dels 4 als 8 anys aprox.). KIDS

A partir del 2n Bloc es treballaran les 4 destreses lingüístiques que cal fomentar per dominar bé una llengua: escoltar, parlar, llegir i escriure. (Dels 8 als 12 anys aprox.). STARTERS, MOVERS FLYERS.

El 3r Bloc continua amb el mateix tipus de dinàmica augmentant el grau d’exigència i demanant als alumnes que s’acostin a uns mínims que estan determinats pels exàmens oficials de la Universitat de Cambridge (KET, PET, FCE). (Dels 12 als 16 anys aprox.)  

logo-cambridge-asp
Alemany
Alemany

L’alemany és un dels idiomes més importants del món i el més parlat de la Unió Europea junt amb l’anglès i el francès. Obre moltes portes i ajuda a encarar un futur de grans oportunitats.

La finalitat d’aquest curs és la introducció d’aquesta llengua d’ una manera progressiva, dinàmica i divertida.

Iniciar-se en el coneixement de la llengua alemanya per avançar i arribar en un període de tres anys a un nivell A1 i poder realitzar els exàmens oficials i obtenir el Goethe Zertifikat, Fit in Deustsch 1. Els mestres són titulats d’Alle International.

Esports

Amb l’objectiu de poder gaudir al màxim de la pràctica esportiva fomentant la companyonia, el respecte,…. a través dels entrenaments i competicions amb altres escoles proposem als nostres alumnes les següents activitats extraescolars esportives:

Futbol sala i voleibol

Primària i
ESO

Escacs

Per treballar en els entrenaments elements tan tècnics com tàctics de l’esport escollit (futbol sala i/o voleibol); per després desenvolupar a la lliga que participaran els dissabtes al matí.

Judo

P4, P5, Primària i
1r i 2n d’ESO

judo

Per treballar capacitats físiques i psíquiques. Desenvolupa habilitats motores bàsiques mitjançant la força, la coordinació, l’equilibri i la presa de decisions.

Rotació esportiva

Educació Infantil (P4 i P5) i Educació Primària (1r i 2n)

Rotació esportiva

Per treballar les habilitats motrius bàsiques, coordinació, lateralitat, manipulació d’objectes,… mitjançant el bàsquet, futbol, tenis, handbol, hoquei.

Escacs

Educació Infantil (P4 i P5) i Educació Primària (1r i 2n)

Els escacs són un joc d’estratègia considerat un complement ideal pel desenvolupament cognitiu i intel·lectual dels infants i nois i noies de qualsevol edat.

Les virtuts són importants: controlar els nervis i l’estrès, millorar la concentració i creativitat, afavorir la socialització, treballar el pensament abstracte, millorar la capacitat d’anàlisis, entre d’ altres. És una activitat conduïda pel Club d’ Escacs de Mataró.

Escacs

Arts escèniques i expressives

Dansa i Jazz-Fusió
Música i moviment

P4, P5 i Primària

Iniciació a la música a través d’experiències de moviment, percepció i consciència corporal. Es treballa les diferents competències musicals a partir de material rítmic i de pulsació, les qualitat de moviment, qualitats del so, la melodia i l’escolta activa, les audicions i les danses utilitzant un eix conductor.

Objectius generals: reconèixer i identificar els propis sentiments, emocions…., desenvolupar la sensibilitat artística i la capacitat creativa, conèixer la importància que suposa la música, entendre el propi cos com a instrument principal, fomentar l’aprenentatge col·laboratiu en treballar de forma grupal,…

Dansa i Jazz-Fusió

P4, P5 i Primària

Potencien la formació integral de l’alumne a través d’una formació artística i vivencial. Afavoreixen la creativitat, l’actitud d’empatia, el treball en equip i contribueixen a despertar l’interès i la sensibilitat, la responsabilitat, el raonament espaial…

En el procés creatiu hi intervindran diferents disciplines artístiques: el teatre, la dansa, la música.

L’alumnat que cursa aquesta activitat aprèn a expressar, comunicar pensaments, idees, emocions, sentiments, per mitjà de l’ús de les més variades tècniques i habilitats inherents a les arts escèniques.

Dansa i Jazz-Fusió

Iniciació i ampliació Creació Audiovisual

Taller per conèixer el procés de creació audiovisual i aprendre a crear i editar vídeos, efectes d’animació, Chroma Key, GIFS animats, Stop Motion i animació.

Experimentarem amb els coneixements bàsics del món audiovisual des del seu vessant creatiu i aprendrem a utilitzar els recursos audiovisuals com a una eina d’expressió.

La creació audiovisual és un procés que es realitza en equip, i per tant fomenta el treball en grup i la cooperació entre els companys i companyes així mateix fomenta la capacitat creativa i imaginativa i ens dona noves eines expressives i comunicatives.

Robòtica

Robòtica

Primària i Secundària

L’activitats extraescolars de robòtica i programació en l’Educació Primària té com a objectiu despertar en l’alumnat la passió per la tecnologia, la programació, les matemàtiques, la ciència i la robòtica. A més a més ens permet desenvolupar una sèrie d’habilitats com el treball en equip, la creativitat, l’ aprendre a aprendre, i aprendre dels altres. La metodologia emprada és el “learning by doing”, basat en l’aprenentatge de l’assaig-error.