Extraescolars

Música

Música vinculada al Conservatori del Liceu

Primària i ESO

IMG_39

“Una escola de música dins de l’escola”

S’ofereix la possibilitat d’aprendre a tocar un instrument seguint el Pla d’Estudis de Nivell Bàsic del Conservatori del Liceu amb les corresponents acreditacions a cada curs que permeten la consecució del Diploma de Nivell Bàsic. Les classes són individuals de 30 minuts i s’imparteixen per professors del Conservatori Liceu en horari extraescolar de migdia. Durant el curs es programen dues audicions per fomentar la confiança i l’expressió artística dels alumnes a més de proporcionar-los l’oportunitat de compartir el seu talent amb els altres i experimentar la satisfacció de fer concerts en públic. 
  
L’inici dels estudis d’instrument convé fer-lo a 1r, 2n o màxim a 3r de primària. 
 
A partir de 3r de primària caldrà ampliar una hora de llenguatge musical en horari extraescolar de migdies per aprofundir els continguts específics de cada nivell que no es poden treballar en horari lectiu.
 
Els alumnes a partir de 4t de primària que es vulguin incorporar al programa hauran de fer una prova de nivell per tal de situar-los en un dels grups de llenguatge musical.
També s’ofereixen estudis lliures en tota l’oferta instrumental Liceu pels alumnes que tinguin el Diploma de Nivell Bàsic acabat o alumnes d’ESO que vulguin iniciar-se en aprenentatge de l’instrument.
 
A la finalització dels sis cursos, i havent superat totes les avaluacions del Pla d’Estudis (exàmens d’instrument i llenguatge musical), l’alumnat obtindrà el Diploma de Nivell Bàsic del Conservatori del Liceu i estarà preparat per continuar els estudis musicals al Conservatori Professional, començar el Nivell Avançat a l’escola o seguir els estudis però amb programa lliure.
Oferta instrumental: Piano, violí, viola, violoncel, guitarra, saxòfon i clarinet.
L’escola té instruments per a iniciar les classes extraescolars i us assessorarem en el lloguer o compra del vostre instrument.

Aprenem a tocar un instrument: lleure musical

Primària i ESO

S’ofereix la possibilitat de rebre classes de piano, guitarra i/o ukelele. Impartides per professors qualificats, són en grups molt reduïts i en horari de migdia. Durant el curs es programen diferents audicions per viure l’experiència d’interpretar música amb públic en directe.

Idiomes

Oferim activitats extraescolars d’anglès i d’alemany en horari de migdia. Estan estructurades amb grups de nivell per facilitat l’aprenentatge i amb un màxim de 12 alumnes.

Anglès
kids 1
K&U

Mètode Kids&Us pels més petits de la llar d’infants , I3, I4 i I5. Un mètode per aprendre anglès que es basa en el procés natural d’adquisició de la llengua materna. jocs, cançons i activitats estimulants per a cada grup d’edat.

Mètode Cambridge a partir de 1r de primària, amb classes impartides per personal de Kids&Us fins a 2n d’ESO.

Estem vinculats amb el projecte Cambridge After Schools, que compta amb un seguiment, assessorament i formació dels nostres docents per Cambridge University Press.

Els alumnes que cursin el nivell del K.E.T., P.E.T. i F.C.E. es poden presentar als exàmens oficials per obtenir el certificat oficial.

Comptem amb la col·laboració d’auxiliars de conversa nadius, per estimular la competència comunicativa.

Els grups són reduïts amb un màxim de 10 alumnes per nivell.

Objectiu de les extraescolars en llengua anglesa és reforçar i ampliar els continguts que es treballen al llarg del curs escolar.

logo-cambridge-asp
Alemany
alemany

L’alemany és un dels idiomes més importants del món i el més parlat de la Unió Europea junt amb l’anglès i el francès. Obre moltes portes i ajuda a encarar un futur de grans oportunitats.

La finalitat d’aquest curs és la introducció d’aquesta llengua d’ una manera progressiva, dinàmica i divertida.

Iniciar-se en el coneixement de la llengua alemanya per avançar i arribar en un període de tres anys a un nivell A1 i poder realitzar els exàmens oficials i obtenir el Goethe Zertifikat, Fit in Deustsch 1. Els mestres són titulats d’Inlingua Mataró.

Esports

Amb l’objectiu de poder gaudir al màxim de la pràctica esportiva fomentant la companyonia, el respecte,…. a través dels entrenaments i competicions amb altres escoles proposem als nostres alumnes les següents activitats extraescolars esportives:

Rotació Esportiva

I3, I4, I5 i 1r i 2n de primària

Rotació esportiva

Per treballar les habilitats motrius bàsiques, coordinació, lateralitat, manipulació d’objectes,… mitjançant el bàsquet, futbol, tenis, handbol, hoquei.

Futbol Sala i voleibol

Primària i Secundària

Per treballar en els entrenaments elements tan tècnics com tàctics de l’esport escollit (futbol sala i/o voleibol); per després desenvolupar a la lliga que participaran els dissabtes al matí.

Judo

De 3r de Primària a 4t d'ESO

La pràctica d’arts marcials, en aquest cas el Judo, pot afavorir aspectes importants en el desenvolupament dels nostres alumnes, no només aspectes físics com la millora de la coordinació, força, equilibri, etc… també ensenya valors del dia a dia com l’esforç, la constància, el respecte, la disciplina, la defensa personal i la millora de la relació amb el nostre entorn.

Escacs

Educació Primària i Secundària

Els escacs són un joc d’estratègia considerat un complement ideal pel desenvolupament cognitiu i intel·lectual dels infants i nois i noies de qualsevol edat.

Les virtuts són importants: controlar els nervis i l’estrès, millorar la concentració i creativitat, afavorir la socialització, treballar el pensament abstracte, millorar la capacitat d’anàlisis, entre d’ altres. És una activitat conduïda pel Club d’ Escacs de Mataró.

IMG_55

Arts escèniques i expressives

Dansa i Jazz-Fusió

I4, I5 i Primària

Potencien la formació integral de l’alumne a través d’una formació artística i vivencial. Afavoreixen la creativitat, l’actitud d’empatia, el treball en equip i contribueixen a despertar l’interès i la sensibilitat, la responsabilitat, el raonament espaial…

En el procés creatiu hi intervindran diferents disciplines artístiques: el teatre, la dansa, la música.

L’alumnat que cursa aquesta activitat aprèn a expressar, comunicar pensaments, idees, emocions, sentiments, per mitjà de l’ús de les més variades tècniques i habilitats inherents a les arts escèniques.

thumbnail_4ea7a915-7d87-423a-b8cd-3b5b13f99869

Arts creatives i manuals

Creació Audiovisual

Primària i Secundària

A creació audiovisual, gravarem vídeos, gags, curts, acudits i tècniques audiovisuals.

Amb diferents plans, jugant amb l’angle d’inclinació de la càmera, la il·luminació, els colors, els sons, i també farem efectes especials: per fer veure que som a la selva, explicar una història de ciència-ficció, fer màgia, o… qualsevol cosa que pugueu imaginar!

visual

Robòtica

Robòtica

I4, I5, Primària i Secundària

L’activitats extraescolars de robòtica i programació en l’Educació Primària té com a objectiu despertar en l’alumnat la passió per la tecnologia, la programació, les matemàtiques, la ciència i la robòtica. A més a més ens permet desenvolupar una sèrie d’habilitats com el treball en equip, la creativitat, l’ aprendre a aprendre, i aprendre dels altres. La metodologia emprada és el “learning by doing”, basat en l’aprenentatge de l’assaig-error.

Possibilitat de participar a les competicions FIRST LEGO LEAGUE per l’alumnat de 3r a 6è de primària

Bricomaker

5è i 6è de Primària

Extraescolar de fusteria que es realitzarà en l’aula Maker, un espai segur i amb moltes eines on desenvoluparan les seves capacitats artístiques, manuals i desenvoluparan la seva creativitat.

És una  manera divertida de descobrir les tècniques d’aquest antic ofici.

Estudi, iniciació cristiana i grups de vida

Estudi

3r i 4t de Secundària

Oferim als alumnes de 3r i 4t d’ESO la possibilitat de fer estudi els dimarts a la tarda. Estaran acompanyats per un professor de l’escola que els hi donarà suport i ajudarà en els dubtes que puguin tenir.

iniciació cristiana i grups de vida

De 3r a 6è de Primària i Secundària

Per viure i créixer la nostra fe a la vida quotidiana. Coneixerem i viurem el missatge de l’Evangeli amb activitats, testimonis i moments de pregària.

EDUCACIo-CRISTIANA-I-VALORS